2012 8/5

SLS nya affärsmodell – något nytt för svensk grisproduktion!

Vi på SLS och Scan har det sista året arbetat intensivt för att hitta en ny affärsmodell för av oss våra utvalda leverantörer. Med mottot ”Vi tar ansvar för svensk grisproduktion” har affärsmodellen skapats för intresserade och av oss utvalda leverantörer.

”Griskrisen” med minskande primärproduktion, överkapacitet i slaktledet och prispress från handeln, samtidigt med en ökande konsumtion av kött (importerat), ställer nya krav på oss alla. Vi vill med den nya affärsmodellen kunna säkerställa ”långsiktig, stabil lönsamhet” genom att:

  • sänka kostnader i värdekedjan
  • säkra tillgången
  • styra produktionen

Byggstenarna i affärsmodellen är att vi skall arbeta med intresserade och utvalda leverantörer, ha en ny betalningsmodell, vassare produktionsutveckling/rådgivning och ha gemensama inköp.

SLS ambition är att bygga ett nära partnerskap med duktiga leverantörer med fokus på lönsamhet och  kostnader i primärproduktionen. Tillsammans vill vi sträva efter att minska kostnaderna, investera i större volymer och hitta nya koncept att sätta på marknaden.

I dagens ATL kan du läsa mer om vår modell. Vi kör det för närvarande på 5 testgårdar med ambitionen att rulla ut det ytterligare när vi utvärderat det resultatet. Anmäl gärna ditt intresse till någon av våra inköpare!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Gris, HKScan Agri, Kommunikation, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.