2012 12/6

Nytt avdrag för den offentliga statskontrollavgiften från vecka 24

Alla pengar som bidrar till ökad lönsamhet för svensk primärproduktion är positivt! Som ni vet, beslutade regeringen vid årsskiftet att sänka den offentliga statskontrollavgiften med 90 miljoner om året. På din avräkning har du sedan december 2011 kunnat se vår verkliga kostnad för den offentliga statskontrollavgiften dvs. -27 öre/kg för gris och sugga, -31 öre/kg för nöt och kalv, -157 öre/kg för lamm och får.

Nu har vi fått beslut från Statens Livsmedelsverk (SLV) om hur subventionen av de sänkta offentliga statkontrollavgifterna ska fördelas mellan de svenska slakteriföretagen, något vi inte visste i december. Därmed kommer vi från vecka 24 fortlöpande införa det nya avdraget direkt på din avräkningsnotering. Ditt nya avdrag för den offentliga statskontrollavgiften sänks och blir nu istället; -14 öre/kg för gris och sugga (minskat avdrag med 13 öre/kg), -15 öre/kg för nöt och kalv (minskat avdrag med 16 öre/kg) och -83 öre/kg för får och lamm (minskat avdrag med 74 öre/kg).

Förändringen innebär alltså att SLV subventionerar den offentliga statskontrollavgiften på våra slakterier med 13 öre för gris och sugga, 16 öre för nöt och kalv, 74 öre för får och lamm. För de fem första månaderna, januari-maj, kommer retroaktivt återbetalning på avdraget ske senast vid årets slut.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, Kommunikation, Nöt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.