2012 20/6

Djurvälfärd på agendan för första gången i FN-förhandlingar om hållbar utveckling

Välfärd för lantbruksdjur kommer att finnas med på agendan på Riokonferensen, som startar i morgon. Det är första gången någonsin som djurvälfärd diskuteras som en del av hållbar utveckling på ett globalt plan.

”Från 2000 till 2050 beräknas köttkonsumtionen att ha fördubblats i världen. Det kommer att medföra stora påfrestningar för miljön och svårigheter för djuren. Att djurvälfärd kommer med på Riokonferensen blir ett ljus i mörkret i en konferens som annars kritiserats öppet för att sakna verkliga ambitioner”, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på WSPA Sverige.

http://www.webfinanser.com/nyheter/2379151/djurvalfard-pa-agendan-for-forsta-gangen-i-fn-forhandlingar-om-hallbar-utvecklin/

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.