2012 3/7

Köttfri måndag – en quickfix för miljön?

Räcker det att skippa köttet en dag i veckan och sedan är allt frid och fröjd? Det var fokus på gårdagens debatt som hölls i Svenskt Kötts regi här i Almedalen. Reaktionerna har varit många och diskussionerna heta efter att vi inom köttbranschen vågade lyfta en så kontroversiell fråga som ”Köttfri måndag” för allmän debatt. Men det är just det som är kärnan här under Almedalsveckan, att sätta fokus på aktuella frågeställningar och våga ta ställning och visa vart vi står. Under paneldebatten, där både förespråkare för och emot köttkonsumtion fanns på plats blev det en bra och saklig debatt som landade i att det är viktigt att se helheten i sin miljöpåverkan. Det räcker inte att ta en köttfri måndag och sedan är alla problem lösta. Vikten av en långsiktig svensk köttproduktion lyftes fram på flera olika sätt. Miljöpartisten Maria Gardfjell uttalande ”Fler miljövänner borde äta kött och därmed ställa högre krav. Om alla miljövänner blev vegetarianer så kanske vi bara skulle kunna sälja billigt okontrollerat importerat kött i Sverige. Det skulle vara en katastrof!” har citerats i flera media sedan gårdagen.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Scan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.