2012 3/7

Skolmat till vilket (låg)pris som helst

Barn som presterar bra, förebygga framtida hälsoproblem samt sätta grunden för bra matvanor är några aspekter varför bra skolmat ska prioriteras. Hela 45 procent i Svenskt Kötts undersökning anser att skolmaten är dålig och måste förbättrats.

Snittpriset för en portion skolmat är 8:50 kr. Är det rimligt kökspersonalen på landets skolor ska slå knut på sig själva för att ge våra barn näringsriktig, säker och varierad kost?

Vilka möjligheter som finns med den offentliga upphandlingen och möjligheterna att ställa krav på bland annat kött som är fritt från antibiotika, grönsaker som är lokalproducerade etc. Hela 83 procent anser att det är viktigt att köttet som serveras i landets skolor är svenskt.

Idag debatterades ämnet ”Skolmat till vilket (låg)pris som helst” hos Svenskt Kött. Seminariet ägde rum i en åter igen fullsatt lokal.

Vad anser du om skolmaten?

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.