2012 16/7

Stort intresse för utbildningar på SLU!

Lantbruksaktuellt skriver att intresset för SLU:s utbildningar fortsätter växa. I år avspeglas intresset i en ökning av antalet reserver. Intresset för utbildningen till Livsmedelsagronom är det som ökat mest.

I våras ökade anmälningarna till SLU:s utbildningsprogram med tio procent. Motsvarande siffra för hela landet var tre procent. I år ser det fortsatt positivt ut. Det tydligaste beviset ser SLU i en stor ökning av antalet reserver till utbildningsplatserna, 300 fler reserver i år än 2011. När fler studenter söker utbildningarna ger det större konkurrens om platserna, vilket syns i antalet reserver.

Allra mest har intresset för utbildningen till Livsmedelsagronom ökat. I år har 73{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} fler blivit antagna.

– Ett mycket glädjande besked för oss och för livsmedelsbranschen. Livsmedelsagronomerna är en efterfrågad yrkesgrupp med en mycket bra arbetsmarknad. Därför är det roligt att se att studenterna nu visar ett ökat intresse för den spännande bransch som livsmedelssektorn erbjuder, säger rektor Lisa Sennerby Forsse i ett pressmeddelande.

SLU ligger i topp bland Svenska lärosäten när det gäller att få jobb efter examen och rankas som 15:e bästa Lantbruksuniversitet i världen, enligt ett pressmeddelande.

Kom ihåg att SLS söker just nu en Nöt och Lamm inköpare i område Ö Skåne, Blekinge och S Småland! Läs mer på www.scan.se och klicka på fliken jobb! Välkommen med din ansökan!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.