2012 20/8

Välkommen till SLS Gårdsträff Järvsö

Välkommen på SLS gårdsträff onsdagen den 22 augusti klockan 18.00 hos Erik Bengtsberg i Järvsö.

Erik föder upp mjölkrastjurar till slakt och har ett nybyggt ungnötstall med liggbås som rymmer 100 tjurar. På Erik Bengtsbergs gård bedrivs Växt-, skog- och nötuppfödning. Erik jobbar heltid på gården tillsammans med en heltidsanställd och Eriks fru Anja som jobbar deltid där.

Förutom att SLS så kommer även YDRE-grinden och andra företag som varit inblandade i bygget att vara på plats. Sune Olssons åkeri kommer även att vara med och visa upp en av sina djurbilar.

Fakta om gården
-Ca 200 ha skog
-Ca 100 ha åkermark
-Ca 100 ungnötsplatser i nybyggt stall, samt ett äldre stall för de yngre tjurarna
-Planerar att skicka ca 160 djur per år

Program
Information och rundvandring på gården, tillfälle att prata med de olika aktörerna som har varit inblandade i bygget. Lina Jonsson inköpare på SLS berättar det senaste från SLS och Scan. SLS bjuder på hamburgare.

Anmälan
Anmälan gör du här på hemsidan (se högra kanten, anmälan gårdsträff) allternativt ringer du Lina Jonsson på 018-16 75 19 eller maila Lina på epost: lina.jonsson@scan.se senast den 21 augusti! Tacksam för föranmälan så vi vet hur många hamburgare som förväntas gå åt.

Varmt välkomna!

Kom ihåg att träffarna är öppna för alla oavsett om du är levererar djur till SLS eller ej.

Vägbeskrivning:Rixväg 83, 5 km söder om Järvsö tag av i Nybo vid skylten Harsagården, Grönås. Efter 1 km tag höger vid skylten Myra. Gården syns nu uppe i backen.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.