2012 22/8

Få anpassar matsedeln efter säsong

Fri Köpenskap skriver om en ny undersökning av Lantmännen som visar att var femte konsument anpassar sin matlagning till säsongens råvaror. Endast 9 procent säsongsanpassar alltid sin matlagning. Undersökningar visar också att mat i säsong är mer näringsrik och dessutom påverkas klimatet mindre då odlingen följer naturens växlingar.

På flera orter runt om i landet kommer Lantmännen att finnas på plats i butik för att och ge inspiration inför höstens säsong.

– En del av kunskapen om naturens växlingar och matens olika säsonger verkar ha gått förlorad och Lantmännen vill hjälpa fler att hitta god och bra mat i säsong, säger Jenny Svederman, presschef på Lantmännen.

Jag kan bara instämma i det Jenny Svederman säger och samtidigt passa på att påminna att nu finns det god tillgång på fint svenskt lammkött!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.