2012 30/8

Tävling kring odla och använda protein

LRF har rullat igång en kul tävling som de kallar Proteintipset. Under sommaren och hösten dammsuger LRF Sverige i jakt på gårdsnära idéer om hur odling och användning av närproducerat protein kan öka. Alla tipsare är med och tävlar om 10 000 kronor.

De inkomna bidragen bedöms av en kunnig jury och vinnaren presenteras i slutet av året. Då publiceras också en bok med de bästa tipsen.

Tävlingsbidragen kan vara tips om växtsorter, vallfröblandningar, sådd, gödsling, skörd, lagring eller utfodring. Eller hur man genom samverkan och handel kan öka tillgången till lokalt producerat protein. Du måste inte ha egna djur för att vara med och tävla. Tips som är enkla, nytänkande och bidrar till ökad lönsamhet har störst chans att vinna.

Man kan lämna tävlingsbidrag fram till den 1 oktober. Läs mer på www.lrf.se

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Får & Lamm, Gris, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.