2012 11/9

Leverflundra hos får

Leverflundra är en parasit som angriper levern på sitt värd-djur. Det kommer många samtal till mig som handlar om slaktanmärkningar på levern: Stora resp Lilla Leverflundran. Det har skett en kraftig ökning av leverflundra senaste 2-3 åren troligen pga vårt mer regniga och milda klimat.

Nu finns det en ny broschyr om stora leverflundran hos får framtagen av Djurhälsovården. Broschyren beskriver Stora leverflundran hos får och ger råd om behandling och kontroll. Broschyren är finansierad av Landsbygdsprogram för Sverige 2007-2013 och Svenska Djurhälsovården. Beställs här: http://www.svdhv.org/sv/aktuellt/nyheter/e/467/ny-broschyr-om-stora-leverflundran-hos-far/

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.