2012 28/9

Men hallå det är ju höst nu!

Nu är vi inne i höstfasen vad gäller anmälan och slakt av får/lamm! Vi har ett högt tryck i anmälan men det känns bra just nu att ev ändringar av anmälan flyter på bra, tack för det!

Vi har till dagens datum slaktat både fler lamm och får mot förra årets sensommar/höst. Nytt för i år är att vi tillämpar direktanmälan på lamm dvs vi har avskaffat den sk väntelistan där man slussas in i turordning som man har hört av sig. Detta system funkar ju också men skapar en större ovisshet om när hämtning/slakt kommer att ske. OBS får är fortfarande system väntelista som gäller!

Tillbaka till mitt konstaterande att det är höst och många får/lamm just nu; detta gör att vi hamnar oftare på hämtning +1 vecka! Detta ser jag som fullt normalt för årstiden och det är inte sämre i år än tidigare, snarare tvärtom! Din anmälan är inte bortglömd bara för att transportören inte ringer i anmälningsveckan och meddelar hämtning, och det är inte hans/hennes fel att det blir +1 vecka. Skäll på mig istället ifall behovet finns av att skälla!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.