2012 3/10

Samordning av varmrökt smörgåsmat till Kristianstad

HKScan Sweden samordnar sin produktion av varmrökt smörgåsmat till Kristianstad, varslar 39 personer i Strövelstorp och BE Chark i Halmstad

Till följd av det besparingsprogram som nu håller på att genomföras i HKScan och som tidigare kommunicerats i samband med halvårsrapporten i september, varslas 39 personer vid anläggningarna i Strövelstorp och BE Chark i Halmstad. Produktionen kommer successivt att trappas ner och flyttas till vår anläggning i Kristianstad. Planen är att alla lagda åtgärder för besparingsprogrammet i Sverige ska genomföras innan slutet av 2013.

Vi känner stor respekt för att beslutet påverkar många av våra medarbetare negativt och de individer som drabbas. Anledning till förändringen är att vi måste minimera företagets kostnader och optimera vår produktion för att ha en lönsam verksamhet i framtiden, vilket vi nu möjliggör genom att koncentrera produktionen av varmrökt smörgåsmat till en och samma anläggning.

Den svenska skinkråvaran till produktionen av smörgåsmat i Strövelstorp och BE-Chark i Halmstad kommer redan från anläggningen i Kristianstad, där det idag sker liknande produktion till varumärket Scan. Genom förändringen skapar företaget rakare och mer samlat flöde i produktionen med färre stopp och därmed en mer effektiv och kostnadsanpassad verksamhet. Hos Pärsons i Halmstad skapas ett centrum för bland annat skivning och packetering av smörgåsmat.

Genom att flytta varmrökta produkter till Kristianstad, ser vi möjligheter att öka produktion och sortiment på kallrökta produkter hos BE Chark i Halmstad. Något som inte varit möjligt fram till nu på grund av kapacitetsbrist. Kallrökta produkter är en produktkategori som vi ser växer och som vi vill ha möjlighet att kunna erbjuda våra konsumenter på ett bättre sätt i framtiden.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.