2012 7/10

Nya EU-regler ger ett bättre djurskydd

”Den nya EU-förordningen om djurskyddet innebär att slakterier i Europa i huvudsak utsätts för samma krav som vi har i Sverige.”

Nu ska djurskyddet i samband med slakt förbättras i Europa! En ny EU-förordning med långtgående krav träder i kraft den 1 januari 2013. Även om man inte går så långt som i de regler som sedan lång tid har gällt för svenska slakterier, är de nya EU-reglerna utan tvekan en milstolpe på vägen mot en djurskyddsnivå som vi betraktar som självklar. De nya reglerna får formen av en förordning vilket innebär en väsentlig förbättring gentemot det direktiv som nu gäller. En förordning lämnar mycket lite utrymme för de enskilda medlemsstaterna att göra egna tolkningar. Samma grundkrav ska nu gälla i hela EU vilket vi ser som ett stort framsteg. Främst för djurskyddet, men även för att industrin i många länder måste göra omfattande investeringar i utrustning och utbildning. Det är viktigt av konkurrensskäl!

http://www.kcf.se/om_kcf/ledare/2012_1/nr-9-2012

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.