2012 19/10

Planeringsanmälan – Gris

Vecka 45 inför vi planeringsanmälan på gris, ett fungerande system vi redan har på nöt och lamm. Det kommer då gälla för både slaktgris och för sugga/galt.

Planeringsanmälan innebär att du som leverantör i god tid planerar din leverans till slakteriet. Det innebär också att det för varje vecka finns ett sk. ”tak”, dvs ett maxantal som kan anmälas. När utrymmet är fullt en vecka får du som leverantör planera in din leverans till veckan därefter. Det är därför viktigt att du är ute i god tid och lägger in en preliminär anmälan.

Planeringsanmälan införde vi även inför julen 2010/11, skillnaden till nu är att vi kommer fortsätta med detta system året runt och inte bara vid julhögtiden.

Anledningen till att vi inför detta system är att kunna anpassa anmälningstaket efter kundernas önskemål , få bättre prognoser och öka styrningen av vår produktion.

 Instruktioner och tillvägagångssätt

  1. Lägg in en preliminär anmälan för leverans.
  2. Vecka 43 öppnas utrymmet upp.
  3. Samma anmälningstider gäller som tidigare. Även om utrymmet inte är fullt stänger anmälan för nästkommande vecka onsdag morgon veckan före slakt.
  4. Inför leverans görs ev. en finjustering av antalet. Dock senast tisdag veckan innan slakt.

 Anmälan kan göras på två sätt:

  1. Internetanmälan –  http://ext.scan.se/. Anmälan via internet kan göras fram till kl. 24.00 tisdag veckan innan slakt eller till närmsta lediga slaktvecka.
  2. Telefon till slaktanmälan – 0771 – 500 500. Anmälan kan göras fram till kl. 16.00 tisdag veckan innan slakt eller till närmsta lediga slaktvecka.

 

Vid frågor om planeringsanmälan kontakta er inköpare eller undertecknad.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan Agri och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.