2012 21/10

Vanligaste råvaran i Tävlingen Årets kock?

I Årets Kock anmäler man sig med ett eget recept på valfri varmrätt. Den tävlande kan alltså helt själv bestämma vilken huvudråvara hon eller han vill använda i sitt tävlingsrecept. Enda kriterierna är att svenska och ekologiska råvaror i möjligaste mån ska användas.

En genomgång av årets tävlingsbidrag visar på stor spännvidd i vilken huvudråvara de tävlande valt att bygga sitt recept kring. Drygt tio procent av de totalt 146 tävlande i Årets Kock 2013 har valt huvudråvara lamm, och nästan lika många, nio procent, tävlar med torsk. Andra populära råvaror är gös, vildand och rådjur.

Bidragen bedöms nu anonymt av uttagningsjuryn för Årets Kock 2013. Först när poängsättningen är klar offentliggörs namnen bakom de inskickade recepten.  Den 30:e oktober offentliggörs namnen på de kockar som tävlar i semifinal 1.

www.aretskock.se

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.