2012 31/10

Tips för anmälan av Slaktsvin via Internet & SMS

Som alla nu vet så har Planeringsanmälan på Slaktsvin och Sugga/Galt nu dragit igång. Vi har märkt av att många leverantörer har lagt in sina anmälningar för en längre period framåt, vilket vi ser som oerhört positivt och detta är hela grundidén med en Planeringsanmälan.

Självklart är vi mycket väl medvetna om att man kan vara tvungen att ändra sin anmälan vecka för vecka för att hamna rätt i sin planering, så vi tänkte ge några tips hur man gör detta på lättaste sätt!

Ändringar skall alltid vara gjorda senast tisdag veckan före aktuell slaktvecka!

Anmälan via PLI (Internettjänsterna).

Om ni lagt in en anmälan till en vecka framåt och vill ändra den så måste du göra det senast kl. 24:00 natten mellan tisdag och onsdag veckan före slakt via dina Internettjänster, därefter låses systemet automatiskt och ändringarna blir inte genomförda.

Ni behöver aldrig ta bort er anmälan för att ändra utan ni skriver bara det korrekta antalet i rutan ”Anmälan Slaktsvin” (Rad 2 på din anmälningsbild) och trycker på ”Sänd anmälan”. Under förutsättning att det finns ett ledigt utrymme uppdateras nu din anmälan, om det skulle vara så att det inte finns något ledigt utrymme (i de fall då ni försöker öka din anmälan) så kommer ni att få ett felmeddelande som talar om att utrymmet är fullt och er anmälan går då automatiskt tillbaks till sitt ursprung. Om detta händer er så ring Slaktanmälan (0771 – 500 500) så får ni hjälp där att justera er anmälan.

Anmälan via SMS.

Självklart finns möjligheten att anmäla via SMS kvar, vi har dock uppdaterat tjänsten en aning.

Om ni som idag skickar ett SMS med texten:

 Pli_sl_antal (_ motsvarar mellanslag)

så anmäls era grisar automatiskt till nästkommande vecka (under förutsättning att anmälan görs i rätt tid). Om det skulle vara så att utrymmet är fullt för nästkommande vecka så kommer ni få ett automatiskt svar tillbaks som informerar om att utrymmet är överskridet och att anmälan är stängd.

Det är i dessa fall det har skapats en ny funktion för er som anmäler via SMS och det är att ni kan anmäla till en vecka längre fram i tiden, vilket inte har gått fram tills idag!

Vill ni göra en anmälan till exempel för vecka 48 så skickar ni följande SMS:

Pli_sl_201248_antal (_ motsvarar mellanslag)

Viktigt är att man anger år och vecka i format ååååvv, vecka 1 2013 blir alltså 201301 o.s.v.

Vill ni anmäla med tömning fungerar det precis som tidigare att man avslutar sitt sms med mellanslag och det antal grisar man vill ha i tömning.  Telefonnumret man skickar till är liksom tidigare: +46730120457.

Har ni inte Internettjänsterna eller möjligheten att anmäla via SMS (förutsätter Internettjänsterna) idag och är intresserad av detta så är ni välkomna att kontakta Slaktanmälan på 0771 – 500 500.

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.