2012 14/11

Inköpsmönster

Dagligvarudagen: En tredjedel köper lågpris

Cirka en tredjedel av konsumenterna veckohandlar i lågprisbutiker. Men mer än hälften prioriterar framför allt kvalitet när det gäller matinköp.

Fri Köpenskap presenterar intressant material från SIFO kring våra inköpsmönster: Andelen som handlar lågpris ökar, men ökningen går inte lika snabbt om tidigare, menade Morgan Sandström, SIFO som presenterade en färsk undersökning på Dagligvarudagen. 25 procent av de tillfrågade gör aldrig några inköp i lågprisbutiker

Låga inkomster styr inte i så hög grad, de lågpristrogna återfinns framför allt i ett genomsnitt när det gäller inkomst.

Skåningar och smålänningar liksom äldre personer prioriterar billig mat i högre grad än snittet i Sverige. Befolkningen i norr vill i högre utsträckning gynna sin region och köper helt närproducerad mat.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.