2012 22/11

European Antibiotic Awareness Day

Den 18 november varje år uppmärksammas problemet med antibiotikaresistens under namnet European Antibitic Awareness Day i hela Europa.

I Sverige arrangerades därför ett antibitikaforum i fredags där problematiken lyftes. Regeringen har gett Socialstyrelsen och Jordbruksverkets i uppgift att samordna och bilda en nationell samverkansfunktion. Uppgiften är att stödja och underlätta samverkan genom utbyta av information, identifiering av kunskapsluckor och eventuella otydlighter i ansvarsfördelning mellan myndigheterna.

I fredags under Antibiotikaforum, som ska arrangeras årligen, knyter aktörer från alla sektorer kontakter och utbyter av information, kunskap och erfarenheter. Drygt ett hundratal personer deltog och representerade olika aktörer med ansvarsområden som täcker djur, människor, livsmedel och yttre miljö.

För även om vi i Sverige är bäst i Europa tillsammans med Norge gällande låg förbrukning av antibiotika och då även resistenta bakterier så är det ett växande problem. Genom ökat resande och ökad import ökar även problemet i Sverige.

För mer information hänvisar vi till följande länkar:

Jordbruksverket

ATL

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Nöt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.