2012 5/12

Svenskt Kött lanserar styckningsfilm

Nu lanserar Svenskt Kött nya styckningsfilmer. Syftet med filmerna är att möta den ökande efterfrågan på kunskap om kött och hur man bäst tar tillvara djurets alla delar. Filmerna tipsar också om redskap och bjuder på fakta om kött som råvara.

 – Filmerna är ett sätt att möta den efterfrågan på kunskap om kött som vi dagligen möter. Ju mer du kan om råvaran desto bättre blir du på att ta tillvara alla styckningsdetaljer och minska svinnet., säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Styckningsfilmerna finns på svensktkött.se samt på Youtube. Filmerna går att ”bädda in” och kan därför användas av kött- och charkföretag som vill sprida kunskap om kött eller matbloggare som vill ge sina läsare extra kunskap.

Exempelvis lär du dig att binda upp en stek, stycka ut lammracks, putsa njurtapp ståla din kniv och får tips om hur du tar hand om din skärbräda.

– Styckningsfilmerna är ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av kött som råvara och själv vill lära sig detaljstycka. De är ett utmärkt komplement till våra styckningsaffischer och vår köttavdelning på webbplatsen, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Svenskt Kött:http://www.svensktkott.se/press/filmrum/

Youtube:http://www.youtube.com/SvensktKott

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.