2012 11/12

Varsel ger sämre prognos för handeln

Fri Köpenskap skriver om hur HUIs septemberprognos har påverkat utsikterna för handeln. Stigande antal varsel gör att hushållen blir mer återhållsamma. Prognosen skrivs ner för helåret 2012 från 3,0 till 2,0 procents försäljningsökning. Inledningen och stora delar av 2013 bedöms också utvecklas svagt och prognosen skrivs ner från 2,5 till 2,0 procents tillväxt, mätt i löpande priser.

– Det är svårt att vara optimistisk när alla indikatorer pekar nedåt men ränta och inflation är låg, vilket gör hushållen köpstarka. Skulle 2013 kunna bjuda på framsteg i Europa skulle hushållen ganska snabbt kunna sänka sitt sparande och höja sin konsumtion, säger Jonas Arnberg som är konsultchef för HUI Research.

Vinnarbranscher i handeln bedöms även 2013 vara sporthandeln som växer kraftigt och mathandeln som i lågkonjunktur ofta presterar väl, skriver HUI i en pressrelease.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.