2012 13/12

Bacon-trend

Läste idag på Lantbruk.com om en ny trend – en bacon-trend. En trend vi gillar. Bacon ger nu smak åt en massa nya produkter så som glass, drinkar och majonnäs. Enligt trendanalytikern Christina Cheng beror trenden på två saker: LCHF-dieten samt att baconsmaken slagit stort i USA.

För egen del tänker jag faktiskt till helgen haka på denna trend och föreslå till julgodistillverkningen följande recept:

Baconcola

Receptsmakare: Margit Richert (med mindre justering)

Sötsalt gräddkola med små knapriga, rökiga baconbitar som krasar mellan tänderna.

  • 1 1/2 paket bacon av Scans Rapsgris
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1+1 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 4 cl whisky
  1. Stek baconet riktigt, riktigt knaprigt och hacka det pyttigt. Spara stekflottet.
  2. Lägg alla ingredienser (inklusive stekflottet) utom 1 dl vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
  3. Låt allt koka på medelvärme och rör om då och då.
  4. När smeten nått 115 grader häller du i den sista decilitern grädde och låter allt koka tills temperaturen är 118 grader.
  5. Häll ut smeten på bakplåtspapper och ställ kallt. Klipp i lagom bitar med oljad sax.
  6. Provsmaka och NJUT.
Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Produkter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.