2013 9/1

Tips studieresa för nötköttsproducenter!

Taurus ordnar årligen en spännande studieresa för nötköttsproducenter. I år styrs kosan mot Italien! Taurus har hört av sig och tipsar att några få platser finns kvar ifall någon är intresserad:

17 -20 mars 2013 reser Taurus till Italien!

Vi ska till regionerna Lombardiet och Piemonte i Norra Italien. Fokus på resan är så klart nötköttsproduktion och vi kommer göra fem gårdsbesök och ett besök på slakteri. Dessutom kommer vi hinna med ett besök på ett ysteri för parmasanost – och ett charkuteri som gör parmaskinka.

 I de områdena vi besöker är den inhemska köttrasen Piemontese vanlig och vi kommer besöka några dikalvsproducenter som satsat på denna ras. Annars är Italien, i nötköttssammanhang, känd för sin stora import av dikalvar från bl a Frankrike. En av gårdarna vi ska besöka importerar och föder upp 5000 charolaistjurar per år!

Resan kostar 11 000 kr och då ingår flyg, buss, svensktalande guide, 4 hotellnätter med frukost, 4 luncher och en middag. Reseledare från Taurus är Helena Stenberg och Cecilia Lindahl. Låter resan intressant? Läs mer på Taurus hemsida, www.taurus.mu , under resor/aktuella resor.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.