2013 11/1

Marknadskommentarer vecka 3

God fortsättning på det nya året! Vi fortsätter att leverera veckans marknadskommentarer varje fredag. Nytt för i år är att informationen kommer direkt från resp affärsområdeschef. Undertecknad är redaktör samt ansvarar för lamminformationen.

Nytt år, nya utmaningar, nu kör vi!

Gris
Markandsläget normalt utifrån årstid. Skinksäsongen är över men efterfrågan på andra detaljer är desto bättre. Vi har en mycket god anmälan och slaktar över plan.

Läget och även smågrisnoteringen är oförändrad nästa vecka.

Nöt
Efterfrågan på nötkött är stark efter helgerna precis som förväntat. Vi ser en god effekt av vårt marknadstillägg på storboskap och följer planen för slakt. Ute bland kunderna märker vi av en stark efterfrågan på färs just nu.

Marknadstillägg boskap:
vecka 1 tom vecka 4      +1,50 kr/kg
vecka 5                             +1 kr/kg

Vi har även justerad vikt för ungnöt bäst betalt dvs från 250 kg.

Mellankalv
Bra balans mellan anmälan och slakt, vi slaktar lite över plan. Om du går in på Ica och köper svenskt kalvkött nästa vecka så är det Scankalvar dvs nytt upplägg from nästa vecka där Scan ensam leverantör av kalvkött till Ica och Hilton!

Lamm
Vi har en fortsatt bra efterfrågan på lamm och våra kunder vill ha alla lamm som vi kan få tag i! Vi har en ojämn anmälan vecka 3-4-5 men behov av en jämn nivå i slakt vilket gör att vi behöver ta lamm i förskott nästa vecka. Hör gärna av dig om du har en nyanmälan på lamm, vi hämtar omgående!

Scan lammtillägg höjs +2 kr/kg och ny nivå blir 7 kr/kg. Hör av dig till din inköpare om du vill teckna kontrakt och ta del av tilläggen.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.