2013 28/1

MobilApp för att minska matsvinn

Just nu pågår som bekant debatt om köttkonsumtionens klimatpåverkan, köttskatt etc. Läste då om en smart nyhet på Fri Köpenskaps hemsida: En mobil applikation hjälper konsumenterna att hitta butiker med kort datum som säljs till lägre pris! Bakom idén står Soft Solution Partners från Västerås och appen går ut på att handlaren i butiken tar bilder på sina varor som där datumet är nära bäst före och lägger ut på appen Feed app. Kunder som har appen kan sedan direkt i mobilen se vilken butik som rear ut varor, skriver Livsmedelshandlarnas medlemstidning Livsviktigt.

Enligt Gisele Mwepu, vd på Soft Solutions Partners, kan Feed app bidra till minskat matsvinn såväl i butik som i hushållen. Den app somhon och hennes kollegor har startat har redan vunnit Green It Awards, trots att Feed app drar igång på allvar först den 28 januari.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.