2013 1/2

BSE-provtagning av friska nötkreatur som slaktas upphör

Efter den 15 mars 2013 kommer provtagning för Bovin spongiform encefalopati (BSE) eller ”galna ko-sjukan” att upphöra för friska djur som slaktas. Det beror på att kravet försvinner i EU efter flera års nedgång i antalet smittade fall. Övervakning av riskgrupper och förebyggande åtgärder fortsätter.

EU:s krav på provtagning för BSE av alla nötkreatur över 72 månader i samband med slakt försvinner efter den 15 mars. Nötkreatur äldre än 48 månader som avlivas, självdör, nödslaktas eller får anmärkning vid besiktning före slakt kommer även fortsättningsvis att provtas för BSE. Det gäller också djur med symtom som skulle kunna tyda på BSE.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.