2013 11/2

Extra pengar till Sverige i sista stund

Fredrik Reinfeldt ordnade i sista stund 150 miljoner euro extra till det svenska landsbygdsprogrammet.

Någon gång under fredagen lyckades Fredrik Reinfeldt övertyga sina kollegor i Europeiska rådet om att det svenska landsbygdsprogrammet förtjänar en bonus. I det första förslaget till långtidsbudget ingick Sverige inte i den grupp av medlemsländer som skulle få extra tilldelning på grund av antingen särskilt svåra strukturella utmaningar, eller särskilt stora investeringar i ett väl fungerande landsbygdsprogram. Men när förhandlingarna var över vid kvart över fyra på fredag eftermiddag hade Sverige fått 150 miljoner euro extra. Det gör Sverige till ett av 16 länder som får totalt 5,5 miljarder euro i extra landsbygdsstöd. Hur de resterande 80 miljarderna av landsbygdsstödet ska fördelas mellan medlemsländerna lämnar regeringscheferna åt sina jordbruksministrar och EU-parlamentet att komma överens om. Det betyder att Sverige i slutändan ändå kan hamna på minus jämfört med i dag.
Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.