2013 14/2

Nytt avelsmaterial från QG

Lantbruktidningen ATL intervjuade i veckan Carl-Olof Port, VD på Quality Genetics, om deras nya avelsmaterial. Carl-Olof Port berättade då att de kommer inportera galtar eller semin från Danmark genom Danavl. Detta gäller raserna lantras, yorkshire och duroc.

Den nya genetiken som vi då får tillgång till kommer direkt ge effekt på lönsamheten. QG räknar med att det kommer ge en vinst på 70:-/slaktgris genom bland annat mindre foderförbrukning, snabbare tillväxt och mer kött på slaktkroppen.

Importen kontrolleras noga och Carl-Olof Port understryker att den inte får äventyra den häslomässiga statusen i Sverige. Importgaltarna måste vara fria från salmonella, PRRS och MRSA.

För att läsa hela artikeln i ATL klicka här.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Gris och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.