2013 15/2

Marknadskommentarer vecka 8

Gris
Marknaden är normal för säsongen och relativt oförändrad jämfört med föregående vecka. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg.

Kontakta Glenn Jönsson på smågrisförmedlingen om du har smågrisar att sälja på tel: 044-194056!

Nöt
Fortsatt bra efterfrågan på svenskt nötkött, balans på det mesta endast en del entrecote att jobba med för sälj. Vi ser gärna att anmälan av slaktnöt fortsätter i lika bra tempo fram tom påsken.

Antalet livkalvar som väntar på hämtning minskar. Vi har dock god tillgång på kalvar som är mellan 2 och 6 veckor. Kampanj mjölkkalvar vecka 7, 8, 9 med möjlighet till säsongskontrakt på dina slaktnöt som ger +300 kr/slaktnöt. Kontakta gärna Carina om du har möjlighet att göra en insättning på tel: 018-16 76 14.

SLS inköpare har redan börjat sälja en del avelstjurar. Kontakta din lokale inköpare så ordnar vi en bra tjur till dina kor! Vi jobbar med alla raser och vi har transportmöjlighet över hela landet.

Lamm
Vi har en riktigt bra efterfrågan på lamm, hade vi haft fler lamm så hade våra kunder tagit allt vi erbjuder just nu. Hör av dig till slaktanmälan om du kan leverera fler lamm! Även fler KRAV-lamm sökes för leverans vinter-vår (dock ej Ickholmen).

Scan lammtillägg höjs +1 kr/kg, ny nivå 8 kr/kg. Kom ihåg att slaktplanera påsk tom maj så fort som möjligt så vi får en klar bild över läget kring schmallenberg!

HKScan-koncernens bokslutskommuniké för 1 januari–31 december 2012
Ökad omsättning, förbättrat kassaflöde men fortfarande låg lönsamhet, läs mera klicka här.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.