2013 20/2

Medelgod arbetsmarknad inom lantbruket

Under 2013 bedöms antalet jobb inom naturbrukssektorn minska ­något, enligt en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Men på några års sikt ser arbetsmarknaden förhållandevis bra ut för dem som har utbildat sig mot yrken inom jordbruk.

Jordbrukssektorn är inte konjunkturkänslig på samma sätt som många andra branscher exempelvis inom bygg. Därför ser de närmaste åren ­ganska bra ut för lant­bruket. Av de ungdomar som utbildar sig till djurupp­födare eller djurskötare väljer många i första hand inriktningen husdjur, vilket gör att arbetsmarknaden är bättre för dem som har sin utbildning mot lantbruksdjur.

http://www.ja.se/?p=42176&pt=105&m=3433

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.