2013 1/3

Marknadskommentarer vecka 10

Nöt
Forsatt bra efterfrågan på nötkött. Vi har en del rostbiff och entrecote att sälja kommande vecka annars är affärerna i balans. Marknaden för nötkött förväntas vara stark ett tag till och vi vill bibehålla den goda takten i anmälan. Vi erbjuder marknadstillägg +1 kr/kg på alla storboskap vecka 10-11! Kontakta slaktanmälan på tel: 0771-500 500.

OBS from vecka 10 återgår vi till ordinarie betalning på feta och tunga kor dvs noteringens fettavdrag gäller åter igen liksom avdrag vid överviktiga djur.

Mellankalv
Nästa vecka börjar Scan och Icas kalvkoncept rulla igång. Tre gårdar lämnar ett jämnt flöde av kalvar till slakt som kommer att säljas på Ica under konceptet Gårdskalv. Vi kommer berätta mer om konceptet och gårdarna i nästa nummer av SLS tidningen.

Gris
Marknaden är normal för säsongen och relativt oförändrad jämfört med föregående vecka. Sälj har volymer av sida och kotlett att jobba med. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg.

Vi ser framemot våren och kommande grillsäsong. Precis som till tidigare år kommer vi presentera en hel del nyheter.

Nu kan du köpa svensk rapsgris som smörgåsmat! Välj mellan kokt, rökt skinka eller leverpastej!

Lamm
Lite starkare nivå i anmälan och slakt vilket är positivt då vi närmar oss påsken! Ev utslagstackor går bra att skicka till slakt nu, inga väntetider! Nu ökar vi på tempot i vår betalning. Nästa vecka höjs Scan lammtillägg med 1 kr/kg, ny nivå 9 kr/kg. Vi höjer även noteringen för lamm och får med 1 kr/kg!

Ett lamm 18,5 kg klass R- betalas 45,73 kr/kg nästa vecka vilket är en rekordnotering! Föregående år betalades motsvarande lamm 41,73 kr/kg dvs årets betalning är 4 kr högre än föregående år! Våra kunder bla Ica och Coop vill ha mer lamm, risk finns att import tar över om vi inte kan leverera.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.