2013 8/3

Landsbygden står för 30 procent av nyföretagandet

Intressant läsning på Jordbruksverkets hemsida:

Det många inte vet är att landsbygden står för cirka 30 procent av Sveriges totala nyföretagande, säger Martin Andersson, forskare vid CIRCLE, Lunds universitet och Blekinge Tekniska Högskola.

Forskarna Martin Andersson och Caroline Wigren-Kristoferson, vid Lunds universitet, studerar villkoren för entreprenörskap och företagande på landsbygden. Caroline har i sin forskning kommit fram till att det finns en mytbildning kring hur svårt företagande på landet är. Många av de problem som målas upp går att övervinna. Hon visar också att entreprenörers kunskap och nätverk är betydelsefulla verktyg för framgång. Att kunna erbjuda kunden ett helhetskoncept är viktigt, antingen genom att utveckla den egna verksamheten eller genom samverkan med andra lokala aktörer.

Måndagen den 11 mars håller Jordbruksverket i samarbete med ESBRI, Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning, en föreläsning där Martin Andersson och Caroline Wigren-Kristoferson redovisar forskningsresultat om landsbygdsentreprenörens villkor.

Föreläsningen direktsänds på www.jordbruksverket.se/landsbygden och på www.esbri.se måndagen den 11 mars klockan 15-17. Det finns även möjlighet att se föreläsningen i efterhand på dessa webbplatser.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.