2013 8/3

Marknadskommentarer vecka 11

Lamm
Nu inleder vi slakt och styckning till årets påskhögtid! Bra nivå i anmälan gör att vi slaktar över plan nästa vecka och vi inleder leveranserna till påsken på ett bra sätt. Vi sparar med en del lamm för slakt vecka 12-13 som också hör till påskproduktionen. Ev utslagstackor går bra att skicka till slakt nu, inga väntetider!

Nu ökar vi på tempot i vår betalning. Nästa vecka höjs Scan lammtillägg med 1 kr/kg, ny nivå 10 kr/kg. Vi höjer även noteringen för lamm och får med 1 kr/kg!

From vecka 11 har vi säsongsvillkor för Scanlammtillägg dvs kontrakttillägget utbetalas för lite fetare lamm dvs fettgrupp 3+. Gällande kvalitetsgränser from vecka 11 tom vecka 22 är således: 14-25,9 kg, E tom O fett 2- tom 3+. Noteringens fettavdrag gäller som vanligt.

Vi tar gärna fler lamm tiden runt påsk och veckorna efter påsk är också viktiga för att starta upp grillen!

Nöt
Forsatt bra efterfrågan på nötkött. Vi har en del bog, högrev och entrecote att sälja kommande vecka annars är affärerna i balans. Marknaden för nötkött förväntas vara stark ett tag till och vi vill bibehålla den goda takten i anmälan. Vi erbjuder marknadstillägg +1 kr/kg på alla storboskap vecka 10-11! Kontakta slaktanmälan på tel: 0771-500 500.

Mellankalv
Brist på kalvstek annars ser kalven bra ut nu med balans på detaljerna.

Gris
Välkommen att kontakta Glenn på smågrisförmedlingen om du har smågrisar att sälja på tel: 044-19 40 56! Nästa vecka höjer vi noteringen med +10 kr/smågris. Betalning smågris höjs därmed från 570 till 580 kr.

Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen och läget på bla sorteringar ser klart bättre ut jämfört med föregående vecka. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg. Vi ser framemot våren och kommande grillsäsong. Precis som till tidigare år kommer vi presentera en hel del nyheter.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.