2013 11/3

Lammträff i Blekinge 15 mars

Vi fortsätter med vårens lammträffar som brukar vara populära att besöka. Fredagen den 15 mars träffas vi kl 11:30 hos familjen Mats Knutsson, Sölvesborg. Tidigare har gården haft suggor och grisproduktion men har de senaste åren dragit ner på grisarna och börjat med lammproduktion. Idag finns det 110 tackor som lammar december-januari alternativt mars månad. Tackorna är av finull-dorsetkorsning. Gårdens befintliga stallar utnyttjas i dagsläget till fåren men planer finns på att utöka och då ta använda andra av gårdens byggnader till fåren alt bygga nytt.

Program:
Vi inleder med grillad korv som Scan och SLS bjuder på.
Information från Scan och SLS
Lena Stengärde från Fårhälsovården uppdaterar oss kring schmallenberg
Familjen Knutsson berättar om gården och djuren, rundvandring

Anmälan via hemsidan SLS.scan.se eller e-post till elisabeth.svensson@hkscan.se senast 13 mars. Du kan ringa till någon av oss om du har frågor på tel: 044-19 40 22 eller 044-19 40 63.

Välkomna!

Dennis Hörnquist SLS Inköp Djur Blekinge och Elisabeth Svensson SLS AO Chef Lamm

Vägbeskrivning: Ta avfart Mjällby på E22:an, följd den vägen till du kommer till en mack, innan macken tar du till vänster. Fortsätt tills du kommer till en fyrvägskorsning, där tar du vänster står bla Stärkelsefabrik. Kör ca 600-700 m, innan stärkelsefabriken tar du höger, kör 700 m och det kommer bebyggelse på höger sida, e byn gult hus höger sida med längor utmed vägen. Vi hänger även upp en Scanskylt så du ser vilken gård du skall stanna vid!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.