2013 15/3

Marknadskommentarer vecka 12

Lamm
Första veckan av lammslakten har gått jättebra. Allt har gått enligt plan. Vi har bra balans på alla detaljer. Nästa vecka fortsätter slakten på en hög nivå i och med att påsken närmar sig. Vi sparar med en del lamm för slakt vecka 13-14 för att kunna dra igång grill-leveranser om vädret tillåter. Hör av dig om du har lamm att anmäla! Ev utslagstackor går bra att skicka till slakt nu, inga väntetider!

Fortsatt stark betalning på lamm, höjningar även nästa vecka:
Lamm märkes, ordinära:+1 kr/kg
Får: +1 kr/kg
KRAV-lamm: +0,50 kr/kg

From vecka 11 har vi säsongsvillkor för Scanlammtillägg dvs kontrakttillägget utbetalas för lite fetare lamm dvs fettgrupp 3+. Gällande kvalitetsgränser from vecka 11 tom vecka 22 är således: 14-25,9 kg, E tom O fett 2- tom 3+. Noteringens fettavdrag gäller som vanligt.

Nöt
Försäljningen på nöt bromsar nu upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik. Det kan bero på flera anledningar, allt från senaste veckornas debatter till att vi just nu har en relativt hög prisnivå för nötkött. Prisdifferensen nöt jämfört med gris samt kyckling påverkar konsumenten när man väljer kött i butik.

Senaste veckornas marknadstillägg upphör nästa vecka samt noteringen sänks med 25 öre/kg på kor och 75 öre/kg på ungnöt.

Livkalv har nu en mer balanserad situation och vi höjer därför livkalvspriset +1 kr/kg.

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen och läget på skinka ser klart bättre ut jämfört med föregående vecka. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg. Vi ser framemot våren och kommande grillsäsong.

Kom ihåg att ev ändringar av slaktanmälan gris görs senast tisdag innan anmäld slaktvecka kl. 16.00 via telefon eller kl. 24.00 på internet. Vi har denna vecka infört samma service på anmälan gris som vi sedan tidigare har på lamm, dvs att vi inför rutinen att skicka ut ett sms till er som har grisar anmälda till slakt för att påminna om att nu är det tid att göra ev justeringar i antalet om den ursprungliga anmälan inte stämmer.

Nu längtar vi till grillväder!
Nu har Scans säljare fått ta del av årets grillnyheter! Mer info kommer snart att läggas ut på http://sweden.hkscan.com. På gris kommer flest nyheter, håll utkik efter Brännhet karré, Halvspjut Kaffe & Anchochili eller Flintastek Örter. Om du gillar nörkött kan du välja ett grillspett med smak av Tellicherrypeppar. Lamm håller kvar vid de goda grillspetten Souvlaki men nu i en större förpackning, mer av det goda helt enkelt!

Helgtips?
Bullens, vår goda pilsnerkorv fyller 60 år i år vilket vi kommer att uppmärksamma på olika sätt under året. Om du använder Instagram och har en stund över kan du följa Bullens på Instagram som @bullenspilsnerkorv; www.instagram.com/bullenspilsnerkorv

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.