2013 22/3

Marknadskommentarer vecka 13

Nu vill vi ha sol och värme!
Och när värmen kommer så är det rivstart för grillen som gäller! Grillsortiment och nyheter kommer snart att läggas ut på http://sweden.hkscan.com. På gris kommer flest nyheter, håll utkik efter Brännhet karré, Halvspjut Kaffe & Anchochili eller Flintastek Örter. Om du gillar nörkött kan du välja ett grillspett med smak av Tellicherrypeppar. Lamm håller kvar vid de goda grillspetten Souvlaki men nu i en större förpackning, mer av det goda helt enkelt!

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer går dock mot ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg. Kom ihåg att ev ändringar av slaktanmälan gris görs senast tisdag innan anmäld slaktvecka kl. 16.00 via telefon eller kl. 24.00 på internet. Vi har from vecka 11 infört samma service på anmälan gris som vi sedan tidigare har på lamm, dvs att vi inför rutinen att skicka ut ett sms till er som har grisar anmälda till slakt för att påminna om att nu är det tid att göra ev justeringar i antalet om den ursprungliga anmälan inte stämmer.

Lamm
Tack för allas toppen-jobb kring lammen under påskslakt-veckorna. Alla i hela kedjan från leverantör och framåt har sett till att allt har fungerat enligt plan och vi har tom kunnat leverera lite större volymer än utlovat till kunderna! Vi har god efterfrågan på lamm även efter påsken så fortsätt anmäl era lamm på tel: 0771-500 500 eller SLS.scan.se

From vecka 11 har vi säsongsvillkor för Scanlammtillägg dvs kontrakttillägget utbetalas för lite fetare lamm dvs fettgrupp 3+. Gällande kvalitetsgränser from vecka 11 tom vecka 22 är således: 14-25,9 kg, E tom O fett 2- tom 3+. Noteringens fettavdrag gäller som vanligt.

Vi har behov av fler får till slakt enligt säsongsvariationen. Marknadstillägg 50 kr/får införs from vecka 13. OBS vi har ej satt någon bestämd slutvecka i nuläget hur länge tillägget kommer att ligga kvar i år.

Nöt
Försäljningen på nöt bromsar nu upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik. Det kan bero på flera anledningar, allt från senaste veckornas debatter till att vi just nu har en relativt hög prisnivå för nötkött. Prisdifferensen nöt jämfört med gris samt kyckling påverkar konsumenten när man väljer kött i butik.

Mellankalv
Balans på detaljer, dock viss brist på stek. Läs gärna om konceptet Gårdskalv i senaste numret av ICA´s kundtidning Buffé. Tre gårdar i Mälardalen lämnar ett jämnt flöde av mellankalv till Scans anläggning i Linköping där slakt och styckning sker.

Vi önskar alla en riktigt trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.