2013 5/4

Marknadskommentarer vecka 15

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer går dock mot ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg. Kom ihåg att ev ändringar av slaktanmälan gris görs senast tisdag innan anmäld slaktvecka kl. 16.00 via telefon eller kl. 24.00 på internet. Vi har from vecka 11 infört samma service på anmälan gris som vi sedan tidigare har på lamm, dvs att vi inför rutinen att skicka ut ett sms till er som har grisar anmälda till slakt för att påminna om att nu är det tid att göra ev justeringar i antalet om den ursprungliga anmälan inte stämmer.

Lamm
Tack för allas toppen-jobb kring lammen under påskslakt-veckorna. Alla i hela kedjan från leverantör och framåt har sett till att allt har fungerat enligt plan och vi har tom kunnat leverera lite större volymer än utlovat till kunderna! Vi har god efterfrågan på lamm även efter påsken så fortsätt anmäl era lamm på tel: 0771-500 500 eller SLS.scan.se

På grund av helgerna och korta veckor så ställer vi några grupper av lamm en vecka. Alla planeringsanmälda lamm skall hämtas anmäld vecka eller plus/minus en vecka. Några av våra transportörer har fått frågor kring varför de inte ringer ut och meddelar när det blir plus en vecka i hämtning? Om du behöver ett förhandsbesked är det bäst om du som leverantör ringer till oss på SLS eller att du själv ringer din transportör. Åkerierna har svårt att hinna med att både ringa ut för besked hämtning och även ringa till dem som troligen får uppskjuten hämtning. På sikt jobbar vi för att kunna ha information på din inloggnings-sida där du kan följa din anmälan från ”anmäld” till ”planerad” till ”inlevererad”.

Vi har behov av fler får till slakt enligt säsongsvariationen. Marknadstillägg 50 kr/får införs from vecka 13. OBS vi har ej satt någon bestämd slutvecka i nuläget hur länge tillägget kommer att ligga kvar i år.

Nöt 
Fortsatt dämpat läge på detaljer medan färs och charkråvara förbättrats.

Påsken medförde ett stort sug efter kalvkött, nu lite mer dämpat efter påsken och vi har lite lager av vissa detaljer. Läs gärna om konceptet Gårdskalv i senaste numret av ICA´s kundtidning Buffé. Tre gårdar i Mälardalen lämnar ett jämnt flöde av mellankalv till Scans anläggning i Linköping där slakt och styckning sker.

Marknaden för livkalv går allt mer mot balans och nästa vcka höjer vi därför priset på livkalv till förmedling med 1 kr/kg. Kontakta Carina Ljungkvist om du vill anmäla eller beställa kalv på tel: 018-167602.

Grilla
Låt oss presentera en av årets nyheter: små kryddiga korvar! Lite mindre, oemotståndligt goda! Ät som snacks, som tillbehör till middagen eller som smaksättning i sallad eller i gryta. Bara fantasin sätter gränser. Finns i tre goda smaker: Chorizo, Bratwurst eller Kolbász!

Trevlig Helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.