2013 12/4

Marknadskommentarer vecka 16

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer går dock mot ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Anmälningsläget är bra och i balans. Viktintervall för bästa betalning är fortsatt utökat till 99,9 kg. Sortiment Scan Rapsgris har nu utökats med en grillkorv, prova gärna och fråga efter den i din butik!

 

Nöt
Försäljningen på nöt bromsar nu upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik. Det kan bero på flera anledningar, allt från senaste veckornas debatter till att vi just nu har en relativt hög prisnivå för nötkött. Prisdifferensen nöt jämfört med gris samt kyckling påverkar konsumenten när man väljer kött i butik.

Noteringen sänks med 75 öre/kg på ungnöt och kor. Återgång till normal viktsbetalning på ungnöt dvs viktsgräns bäst betalt ungnöt är åter 275 kg.

Lamm
Bra försäljning och balans på lamm-marknaden! Vi höjer lammnoteringen med 1,50 kr/kg på märkeskvalitet och ordinär lätt samt 2,00 kr/kg på ordinär tunga! Även KRAV-lamm höjs med 50 öre/kg. Vi tar gärna emot fler lamm under våren och sommaren, detta gäller även KRAV-lamm!

Nu har vi öppnat anmälningsutrymmet för planeringsanmälan får och lamm vecka 23-30! Senast den 26 april vill vi att din anmälan är inlagd via internet eller inskickad till oss via post. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500.

Välkommen med din anmälan och kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.