2013 16/4

Kalvningsenkät om schmallenberg!

Under 2013 har misstankar om infektion med schmallenbergvirus verifierats med obduktioner och laboratorietester i en del nötkreatursbesättningar. Antalet besättningar som drabbats av smittan är definitivt mycket större och för att kunna få en mer rättvisande bild av omfattningen liksom typen av problem genomför nu SVA, Svenska Djurhälsovården, Växa Sverige och Jordbruksverket en enkätundersökning.

De hoppas att med hjälp av resultaten från enkäten kunna öka kunskaperna om vilka effekter introduktionen av schmallenbergvirus fått i svenska mjölk- och köttbesättningar och på så sätt kunna ge bättre råd om hur man kan undvika problem orsakade av viruset i framtiden.  

Alla mjölk- och nötköttsproducenter uppmanas att fylla i den webbaserade enkäten. Klicka här!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.