2013 19/4

Marknadskommentarer vecka 17

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer går dock mot ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Anmälningsläget är bra och i balans. Återgång i övre viktintervall från måndag vecka 20, från övre vikt 99,9 kg till 96,9 kg. Nytt viktintervall blir då 75 -96,9 kg.

Sortiment Scan Rapsgris har nu utökats med en grillkorv, prova gärna och fråga efter den i din butik!

Nöt
Försäljningen på nöt bromsar nu upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik. Det kan bero på flera anledningar, allt från senaste veckornas debatter till att vi just nu har en relativt hög prisnivå för nötkött. Prisdifferensen nöt jämfört med gris samt kyckling påverkar konsumenten när man väljer kött i butik. Noteringen sänks med 50 öre/kg på ungnöt.

Lamm
Bra försäljning och balans på lamm-marknaden! Jag vill gärna passa på att berömma er lammleverantörer att just nu fungerar det jätte-bra med anmälan och ändring av anmälan! Dels har vi ovanligt lite ändring av anmälan och de ändringar som behöver göras sker inom utsatt tid dvs senast på tisdagar veckan innan slakt.  Tack för detta! och kom ihåg att vi tar gärna emot fler lamm under våren och sommaren, detta gäller även KRAV-lamm!

Nu har vi öppnat anmälningsutrymmet för planeringsanmälan får och lamm vecka 23-30! Senast den 26 april vill vi att din anmälan är inlagd via internet eller inskickad till oss via post. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500.

Välkommen med din anmälan och kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Grill
Scan lanserar flera goda nyheter till grillen. Läs mera här och fråga gärna efter Scans grillprodukter i din butik!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.