2013 26/4

Marknadskommentarer vecka 18

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Anmälningsläget är bra och i balans.

Återgång i övre viktintervall från måndag vecka 20, från övre vikt 99,9 kg till 96,9 kg. Nytt viktintervall blir då 75 -96,9 kg.

Lamm
Bra försäljning och balans på lamm-marknaden! Det något svala och torra vädret ger bra förhållande för lammen som äter och växer bra just nu. Det fungerar bra med planeringsanmälda lamm dvs de djur som finns anmälda kommer in till slakt enligt prognos.

Nu har vi öppnat anmälningsutrymmet för planeringsanmälan får och lamm vecka 23-30! Senast den 26 april vill vi att din anmälan är inlagd via internet eller inskickad till oss via post. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500.

Välkommen med din anmälan och kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Nöt
Försäljningen på nöt har bromsat upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik. Det kan bero på flera anledningar, allt från senaste veckornas debatter till att vi just nu har en relativt hög prisnivå för nötkött. Prisdifferensen nöt jämfört med gris samt kyckling påverkar konsumenten när man väljer kött i butik.

Mellankalv
Konceptet Gårdskalv till Ica går bra och enligt plan. Läs gärna mera om de tre gårdarna i din SLS tidning. Just nu ser vi en väldigt hög efterfrågan på kalvstek.

Grill
Scan lanserar flera goda nyheter till grillen. Läs mera här och fråga gärna efter Scans grillprodukter i din butik!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.