2013 29/4

SLS Gårdsträff 2 maj

Välkommen på SLS Gårdsträff!

Vi fortsätter med vårens lammträffar som brukar vara populära att besöka. Torsdagen den 2 maj träffas vi kl 18:00 hos Ingela Mauritsson och Leif Nilsson, Kåseberga Gårdslamm. På gården finns det ca 250 korsningstackor med inslag av texel, dorset, finull och 35 Gotlandstackor. Lamning sker i 3 omgångar, dec-jan, feb-mars och april-maj. Merparten av lammen föds upp på stall som vårlamm. Lamning sker i fd logdel/ombyggt stall medan tillväxtperioden sker i stora boxar i fd ungdjursstall. Tackorna betar backarna kring Alesstenar, Kåseberga mellan april-oktober.

Program:
Vi ses vid stallet där lammen har sin tillväxt och slutgödning, se vägbeskrivning nedan.

Sedan förflyttar vi oss till Löderup där vi bjuder på grillad korv och kaffe, möjlighet att se lamningsstallet.

Information från Scan och SLS.

Svenska Foder ger utfodrings- och sortiment-tips.

Ingela och Leif berättar om gården och djuren, rundvandring.

Anmälan
Anmäl dig gärna via hemsidan SLS.scan.se eller e-post till elisabeth.svensson@hkscan.se senast 29 april. Du kan ringa om du har frågor på tel: 044-19 40 63. Gårdsträffen är ett samarrangemang med Svenska Foder.

Välkomna! Elisabeth Svensson SLS AO Chef Lamm

Vägbeskrivning:
Från Kustvägen/Kåseberga: I Kåsebergakorset sväng norrut mot Peppinge. Efter ca 1 km strax före vit gård ta grusväg till vänster (Vinkillevägen) följ grusvägen raktfram (fortsätter som Edwinsväg) till ungdjursstallet.

Från Valleberga: Vid Valleberga kyrka kör söderut mot Peppinge/Kåseberga. Efter Peppingeby kör ca 1 km. Strax efter vit gård sväng höger på Vinkillevägen. Se ovan.

GPS koordinater: N 55¬ 24.079 E 14 2.859

Vi kommer att sätta skyltar vid Vinkillevägen

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.