2013 3/5

Marknadskommentarer vecka 19

Nu är det tid för grillen!
Scan lanserar flera goda nyheter till grillen. Läs mera här hur du lyckas med din grillning! Kom ihåg att fråga efter Scans grillprodukter i din butik!

Lamm
Nu har vi en riktigt bra försäljning och balans ute bland kunderna. Vårt lammgrill-spett ”Souvlaki” är väldigt omtyckt och vi har ökat försäljningen markant i år mot föregående år!

Fortsätt fodra på dina lamm och leverera dem så fort som möjligt! Vi har beslutat att vi förlänger högsta betalning Scan Gourmet Lamm tillägg med fyra veckor. Bra lamm skall löna sig!

Vi saknar en del anmälningar för perioden vecka 23-30. Vänligen gör er slaktplanering för sommaren så fort som möjligt, redan i helgen. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500. Kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Gris
Marknaden för griskött är fortsatt i linje med säsongen, vissa detaljer ett klart bättre läge vilket givetvis är positivt. Kom ihåg att vi närmar oss återgång i övre viktintervall. Från och med måndag vecka 20 gäller 75 -96,9 kg som övre viktsintervall.

Nöt
Försäljningen på nöt har bromsat upp och vi upplever en period med lägre efterfrågan i butik.

Livkalv
Vi går mot en mer balanserat livkalvsläge och höjer tjurkalvar med 1 kr/kg. Kontakta Carina Ljungkvist för anmälan eller beställning livkalv på tel: 018-16 76 02.

Trevlig helgJag avslutar gärna veckans marknadskommentarer med några bilder från gårdagens gårdsträff hos Ingela Mauritsson och Leif Nilsson, Kåseberga. Vi var ca 35 personer som tittade på stallar och välvuxna, pigga lamm. Kvällen avslutades med grillad lammkorv ock kaffe i kvällssolen!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.