2013 10/5

Marknadskommentarer vecka 20

Vill du få ”Lilla köttguiden”?
I vintras kom ”Lilla Köttguiden” som på ett åskådligt sätt visar olika styckningsdetaljer från gris, nöt, lamm och kalv samt ger tips på maträtter som du kan laga eller annat som är viktigt att tänka på. Nu har Scan en kampanj så att du som missade erbjudandet sist får en ny chans! Fyll i streckkoderna från 2 olika köttprodukter av Svensk Rapsgris eller Omsorgsfullt Utvalt. Fyll i din adress på Scans hemsida så skickar vi boken till dig…läs mera här…

Nöt
Det fina vädret avspeglas i efterfrågan på vissa nötdetaljer tex entrecote ökar nu i efterfrågan eftersom grillningen har tagit fart på allvar! Avmattning på nöt2:a dvs färs vilket också är en stor del av djuret totalt sett i försäljningen.

Lamm
Nu har vi en riktigt bra försäljning och balans ute bland kunderna. Vårt lammgrill-spett ”Souvlaki” är väldigt omtyckt och vi har ökat försäljningen markant i år mot föregående år!

Fortsätt fodra på dina lamm och leverera dem så fort som möjligt! Vi har beslutat att vi förlänger högsta betalning Scan Gourmet Lamm tillägg med fyra veckor. Bra lamm skall löna sig!

Vi saknar en del anmälningar för perioden vecka 23-30. Vänligen gör er slaktplanering för sommaren så fort som möjligt, redan i helgen. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500. Kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Gris
Det ökade intresset för grillen märks även på detaljer gris tex karré, kotlett efterfrågas mycket just nu. Från och med måndag vecka 20 återgång vikt övre viktsintervall slaktgris dvs 75 -96,9 kg.

Nyheter från Scan just nu!
Vecka 19 massa spännande lanseringar inom Scan omsorgsfullt utvalt dvs smakrikt och saftigt nötkött. I konceptet väljs de finaste kvalitetsdjuren ut som råvara. De utskurna detaljerna möras i vakuumförpackning i minst 10 dagar innan produkten finns att köpa i butik.

Tre nya Scan omsorgsfullt utvalt produkter lanseras denna vecka Flankstek, Luffarbiff, Rumpstek. Fråga gärna efter dem i din butik!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.