2013 17/5

Marknadskommentarer vecka 21

Gris
Bra anmälan och försäljningsmässigt märks det fina vädret och efterfrågan på detaljer till grillen. Kom ihåg vikten av att planera slakten och jobba med planeringsanmälan så att våra funktioner kring marknad och försäljning kan ge rätt besked till våra kunder. Du kan alltid ändra din planeringsanmälan senast tisdagen före bokad vecka dvs du behöver inte lägga in extra i din anmälan från början. Ändringar är ALLTID möjliga på tisdagen på internet eller tele slaktanmälan: 0771-500 500.

Sugga sänks med 50 öre/kg, allt annat oförändrat.

Nöt
Det fina vädret avspeglas i efterfrågan på vissa nötdetaljer tex entrecote ökar nu i efterfrågan eftersom grillningen har tagit fart på allvar! Avmattning på nöt2:a dvs färs vilket också är en stor del av djuret totalt sett i försäljningen.

Livkalv
Nu höjer vi kalv inkl kviga 1 kr/kg. Pluskalv SRB betals nu 23 kr/kg och SLB 21 kr/kg. Kontakta Carina på kalvförmedlingen tel: 018-167602 eller carina.ljungkvist@hkscan.se

Lamm
Nu har vi en riktigt bra försäljning och balans ute bland kunderna. Vårt lammgrill-spett ”Souvlaki” är väldigt omtyckt och vi har ökat försäljningen markant i år mot föregående år!

Fortsätt fodra på dina lamm och leverera dem så fort som möjligt! Vi har beslutat att vi förlänger högsta betalning Scan Gourmet Lamm tillägg med fyra veckor. Bra lamm skall löna sig!

Vi saknar en del anmälningar för perioden vecka 23-30. Vänligen gör er slaktplanering för sommaren så fort som möjligt, redan i helgen. Har du frågor eller funderingar så kontaktar du oss på SLS 0771-500 500. Kom ihåg att en bra uppgörelse med våra kunder börjar med en stabil och förutsägbar prognos!

Trevlig helg med hälsning från Halmstad och årets lammriksdag!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.