2013 20/5

SLS heter HK Agri i Finland

Under våren har jag börjat jobba allt mera med min motsvarighet i Finland, Sari Järvinen som ansvarar för producent kommunikation Finland. SLS motsvarighet i Finland heter HK Agri.

På samma sätt som SLS leverantörer lämnar djur till starka varumärken i Svergie såsom Scan, Pärsons, Bullens sker motsvarande i Finland men till varumärket HK Ruokatalo. HK Agri i Finland jobbar med köttslagen gris, nöt och kyckling. HK Ruokatalo är stark marknadsledare på kycklingkött. Mängden grisproducenter är ganska snarlik medan mängden nötleverantörer är ungefär hälften så stor.

HK Agri jobbar på liknande sätt med förmedling av smågrisar och kalvar. En stor skillnad mellan våra verksamheter är att HK Agri i Finland också jobbar med foderförsäljning.

HK Agri har ett mycket välutvecklat extranet för sina leverantörer som skall bli intressant att lära sig mera kring. Vi i Sverige å andra sidan har hunnit lite längre vad gäller sociala medier såsom blogg och twitter.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.