2013 7/6

Marknadskommentarer vecka 24

Nöt
Detaljer till grillen efterfrågas medan vi ser en vikande marknad för mindre ädlare detaljer enligt säsong. Notering storboskap -1 kr/kg.

Planera sommarens slakt nu, vi betalar 75 öre/kg utöver notering för storboskap slakt vecka 32, 33, 34. Anmälan senast 15 juni på internet eller till slaktanmälan tel: 0771-500 500. Välkommen med din anmälan!

Efterfrågan kött mellankalv minskar nu när vi har kommit in i sommaren på allvar. Kom ihåg åldersgräns mellankalvar dvs kalvarna får inte vara för unga utan skall ha uppnått ålder 8 månader vid slakttillfället för att underlätta hantering och märkningsregler enligt EU.

Livkalv
Bra efterfrågan på kalv. Pluskalv SRB betalas med 23 kr/kg och SLB 21 kr/kg. Kontakta Carina på kalvförmedlingen tel: 018-167602.

Gris
Vi har bra efterfrågan på grilldetaljer både på vanlig gris men även Rapsgris. Enligt säsong mindre efterfrågan på vissa detaljer och produkter då grillen dominerar marknaden och efterfrågan just nu. Marknadsläge smågris balans.

Lamm
Fortsatt bra försäljning och balans ute bland kunderna. Scans lammgrillspett Souvlaki säljer rekord bra i år! Testa gärna om du inte redan har gjort det, en ny favorit till grillen utlovas! 

Denna vecka men även en kortare period framåt ställs en del lamm en eller två veckor i väntan på hämtning. Vi vill medvetet sprida ut tillgången av lamm så våra kunder får den mängd lamm som vi har utlovat. Vi har ingen dipp i försäljningen tvärtom slaktar och säljer vi fler lamm än vi hade i prognos för perioden. Hoppas ni har överseende, dina lamm behövs nu i sommar!

Scan lammtillägg sänks 1 kr/kg enligt plan medan noteringen är fortsatt oförändrad.

Trevlig Helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.