2013 14/6

Marknadskommentarer vecka 25

Gris
Vi har bra efterfrågan på grilldetaljer både på vanlig gris men även Rapsgris. Enligt säsong mindre efterfrågan på vissa detaljer och produkter då grillen dominerar marknaden och efterfrågan just nu. Vi börjar förbereda oss för julförsäljningen så smått och därför bra läge på produkter kopplade till julen. Marknadsläge smågris balans.

Nöt
Detaljer till grillen efterfrågas medan vi ser en vikande marknad för mindre ädlare detaljer enligt säsong. Svagt intresse för färsen just nu. 

Planera sommarens slakt nu, vi betalar 75 öre/kg utöver notering för storboskap slakt vecka 32, 33, 34. OBS vi förlänger möjligheten att göra sin anmälan tom 16 juni! Du gör din anmälan på internet eller till slaktanmälan tel: 0771-500 500. Vi har haft en mycket bra inströmning under veckan och det är vi glada för!

Efterfrågan kött mellankalv minskar nu när vi har kommit in i sommaren på allvar. Kom ihåg åldersgräns mellankalvar dvs kalvarna får inte vara för unga utan skall ha uppnått ålder 8 månader vid slakttillfället för att underlätta hantering och märkningsregler enligt EU.

Lamm
Lite avmättning på helfallsmarknaden nästa vecka men vi bedömer att det är troligen en tillfällig svacka. Bra balans på styckatmarknaden. Grillspett säljer fortsatt bra och över plan.

Denna vecka men även en kortare period framåt ställs en del lamm en eller två veckor i väntan på hämtning i södra Sverige. Vi vill medvetet sprida ut tillgången av lamm så våra kunder får den mängd lamm som vi har utlovat. Vi har ingen dipp i försäljningen tvärtom slaktar och säljer vi fler lamm än vi hade i prognos för perioden. Hoppas ni har överseende, dina lamm behövs nu i sommar!

Notering lamm märkes och ordinär sänks 1 kr/kg. KRAV-lammtillägg sänks 50 öre/kg. Ny nivå 4,00 kr/kg.

Trevlig Helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.