2013 19/6

Ny branschorganisation kött

Sveriges köttföretag avser att bilda en ny branschorganisation för ökat samarbete, påverkan och effektivitet. Sveriges köttföretag behöver en stark branschorganisation som varumärkesneutralt driver och deltar i den intensiva samhällsdebatt som råder rörande kött och köttrelaterade frågor på ett tydligt och professionellt sätt. Därför har landets stora köttföretag gemensamt tagit initiativet att bilda branschorganisationen ”Sveriges Köttföretag”.

Det är dags att samordna och därmed stärka de svenska köttföretagen inom branschgemensamma och konkurrensneutrala områden för att på ett mer effektivt sätt kunna möta aktuell marknadssituation i Sverige.

– Med Sveriges Köttföretag vill vi stärka de svenska köttföretagen genom att samla och aktivt driva viktiga frågor för branschen, men också öka samarbetet med såväl de svenska djurproducenterna och LRF, säger Göran Holm, VD för HKScan Sweden.

Tillsammans med svenska animalieproducenter ska branschorganisationen Sveriges Köttföretag bidra till att stärka de svenska djurproducenternas konkurrenskraft. LRF är fortsatt en viktig samarbetspart för att påverka politik, lagstiftning och andra förutsättningar för animalieproduktionen i Sverige.

– En samlad branschorganisation för slakterierna kan aktivt bidra till utvecklingen av svensk animalieproduktion, säger Johan Andersson, VD för KLS Ugglarps

KLS Ugglarps, HKScan Sweden och Avelspoolen med ingående slakterier har idag undertecknat en avsiktsförklaring där parterna avser att omgående påbörja arbetet med bildandet av Sveriges Köttföretag. Konkurrensrättslig granskning av den planerade verksamheten kommer att göras.

– Det är ett stort steg att slakterierna nu startat en process för att skapa en gemensam och öppen organisation för att driva branschens frågor på ett tydligt sätt, säger Hans Agné, VD för Avelspoolen.

Vid mediafrågor kontakta:

Göran Holm, VD HKScan Sweden, tfn: 0706-57 00 34

Hans Agné, VD Avelspoolen, tfn: 0705-48 30 01

Johan Andersson, VD KLS Ugglarps AB, tfn: 0706-29 40 20

Magnus Lagergren, VD Dalsjöfors Kött, tfn: 0702-55 52 35

Cato Gustafsson, VD Skövde Slakteri, tfn: 0706-41 14 99

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.