2013 28/6

Marknadskommentarer vecka 27

Idag vill jag passa på att tacka alla besökare av Borgeby Fältdagar! Vi hade rekord många som kom till SLS monter för att fika, smaka rapsgrispålägg eller deltaga i vår tipstävling! I mattältet fanns det god, grillad rapsgriskarré på menyn och som ni ser av bilden nedan så var köerna konstant långa! Sara Hoff, Per Nilsson och Johan Eriksson från Mycklinge gick runt i kön och berättade om rapsgriskonceptet!

Gris
Grillen går fortsatt bra och nu är vi även i full gång och förbereder julen. Vi kan konstatera att det finns mycket charkråvara på markanden.

Marknadsläge smågris i balans.

Nöt
Marknaden för svenskt nötkött har tillfälligt mattats av bland annat på grund av skillnaden i pris mellan svenskt och importerat kött men även att nötköttet generellt har ett högt prisläge och leder till att konsumenten väljer fläsk eller fågel. Detaljer till grillen är fortsatt i fokus övriga detaljer avmattning på marknaden. Skolor och storhushåll har uppehåll över sommaren vilket leder till lägre volymer men tar fart igen runt vecka 32 då vi har jobbat med vår aktivitet planeringsersättning nöt och skapat en bra grund att starta upp säsongen med.

Påminner om att livkalvar ej flyttas vecka 28-29 på grund av semestrar, du kan anmäla och beställa kalv som vanligt alla veckor.

Notering storboskap sänks 50 öre/kg.

Lamm
Vi tar gärna emot fler lamm till slakt under juli månad då vi ser att vår grillprodukt säljer fortsatt bra! Kom ihåg att nu är det tid att planera slakten för vecka 31-35 alternativt vecka 31-39! Vill du ha återtag på skinn är det viktigt att du beställer signalmärken i god tid då leveranstiden kan vara lite längre under sommaren och semestern hos de som tillverkar märkena.

Vi har oförändrad betalning nästa vecka men är nu på sluttampen både för marknadstillägg får och förländ period då vi har betalat scan lammtillägg även för 3+ lamm.

Till sist…återkoppling på mitt blogginlägg i måndags tack till Jens, Erik, Ingela, Andy, Caroline för att ni fixade denna veckan!! Ni är bäst, tack!!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.