2013 16/7

Fårdag i Skåne

Den 20 juli 2013 kommer Skånes Fårintressenter tillsammans med ett flertal sponsorer arrangera en Fårdag i Östra Sallerup, Hörby. Dagen kommer att arrangeras ute i fält där huvudtemat kommer att bli hantering av får.  

Tillsammans med allt från vallfrösäljare, fårklippare, maskinfirmor, rådgivare, vallhundsklubbar, säljare av fårinredning o.s.v. arrangeras nu en mässa i fält med montrar för olika utställare och ett tält där korta seminarier kommer att hållas.

Under dagen visas fårklippning, fårhantering och fårvallning med hund ”live”. Något gott från grillen finns att köpa på plats. Och denna dag blir Östra Sallerup det självklara besöksmålet för alla Sveriges fårföretagare och troligen även för ett flertal av ”vanligt folk” som är nyfikna på vad en svensk fårbonde arbetar med till vardags. Något som med stolthet och glädje kommer visas denna dag.

Fårdagen arrangeras på initiativ av Skånes Fårintressenter, en intresseförening för skånska fårägare. Föreningen drivs ideellt och dagen finansieras av utställande företag samt med landsbygdsmedel från Länsstyrelsen Skåne och EU.

SLS är sponsor och utställare och kommer finnas på plats hela dagen.  

Mer information: Magnus Jönsson, 070-5798418

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.